Ето кои са кандидатите за кмет на Варна на предстоящия вот

...
Ето кои са кандидатите за кмет на Варна на предстоящия вот
Коментари Харесай

Преди вота: Ето кои са кандидатите за кмет на Варна

Ето кои са кандидатите за кмет на Варна на идния избор на 29 октомври.

Кандидатът за кмет на Варна  на коалиция   " Българска социалистическа партия за България " е Павел Раличков. Това написа в решение на Общинската изборна комисия в крайморския град, оповестено на уеб страницата ѝ.

Раличков  е ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия във Варна. Той е роден в крайморския град. Завършил е СОУПЧЕ " Александър Пушкин " с проучване на съветски и френски език. Владее и британски. По-късно се дипломира в Техническия университет във Варна със компетентност " Компютърни системи и технологии ". От 2006 година до през днешния ден се занимава с авиационна логистика.

Член е на Българска социалистическа партия от 2005 година, като минава през всички равнища на партията – от ръководител на младежка организация до член на Националния съвет на групировката, определен по време на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия.

Мария Тодорова е претендентът за кмет на Варна на коалиция " Левицата! ".  Тя е и лидер на листата за общински съветници на групировката. Това написа в решение на Общинската изборна комисия в крайморския град, оповестено на уеб страницата ѝ.

Тодорова  е първата жена, която се записва за кметската конкуренция. Тя е родена във Варна, приключва Хуманитарната гимназия в родния си град. По-късно се дипломира като правист в Софийския университет. След това приключва и магистратура по финанси по взаимна стратегия на Икономическия институт на Българска академия на науките и университета във Велико Търново. Освен правист с дълготраен опит, тя е зает държавник, досега беше ръководител на непрекъснатата комисия " Култура и духовно развиване " на Общинския съвет във Варна. Нейната персонална позиция е, че градът има потребност от по-ефективно, транспарантно и налично ръководство.

Коста Стоянов е претендентът на партия " Възраждане "   за кмет на  Варна. Това написа в решение на Общинската изборна комисия в крайморския град, оповестено на уеб страницата ѝ. 

Стоянов  е роден във Варна. Завършил е промишлено и гражданско строителство в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, както и състезателен мениджмънт в Националната спортна академия. От 2000 до 2018 година работи в Община Бяла като шеф на дирекция и заместник-кмет. До 2022 година е изпълнителен шеф на локалната инициативна група " Долни чифлик и Бяла ". Оценител на планове, финансирани по европейски стратегии.

Стоянов е избиран за депутат в 48-о и 49-о Народно заседание. В 48-я парламент е ръководител на комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и член на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. В 49-о Народно заседание е определен за член на комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, която краткотрайно ръководи, и за член на комисията по околната среда и водите.

Коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България "   издига за кмет на Варна  бившия регионален шеф Благомир Коцев. Това написа в решение на Общинската изборна комисия в крайморския град, оповестено на уеб страницата ѝ.

Коцев  е приключил Първа езикова гимназия в града. След това поредно се дипломира като бакалавър по бизнес администрация в Американския университет във Вашингтон, Съединени американски щати, и придобива магистърска степен по мореплаване, търговия и финанси в Сити Юнивърсити, Лондон.

След завръщането си в родната Варна ръководи шипинг компания, навлиза и в ресторантьорския бизнес.

Кандидатът за кмет на Варна  на  партия " ИТН "   е  Ивайло Костадинов. Това написа в решение на Общинската изборна комисия в крайморския град, оповестено на уеб страницата ѝ. 

Ивайло Костадинов  е на 28 годишен. Възпитаник е на Четвърта е езикова гимназия в крайморския град. След това се дипломира във Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ". Има и три магистратури - по " Логистика ", " Публичен мениджмънт и административна власт " и " Предприемачество ". Костадинов е развил два стартъпа, с които пази последната си магистърската степен. Той е измежду учредителите на Политическа партия " ИТН " и е лидер на листата на партията за общински съветници във Варна. Според него е мит, че младежите, на неговата възраст, не се интересуват от политика. Неговата позиция е, че те не гласоподават, тъй като не намират опция, не припознават себе си в политиците, в поетите от тях задължения, в целите им и най-много - в дейностите им. Това е една от аргументите той да се кандидатира, като е подготвен да търси и решения на проблеми, от които всички са вдигнали ръце.

Инж. Христо Димитров  е претендентът за кмет на Варна на  коалиция " Алтернативата на жителите ". Това е посочено в решение на Общинската изборна комисия (ОИК) в крайморския град, оповестено на уеб страницата ѝ. 

Димитров  е роден в град Добрич. През 1977 година приключва строителен колеж в родния си град. По-късно се дипломира във Висшето национално военно строително учебно заведение " Ген. Благой Иванов " - София, с инженерна компетентност " Строителство на здания и уреди – структури ". Завършва и второ висше обучение в Техническия университет - София със компетентност " Патентно-лицензионна активност ". През 1991 година основава строителна компания, а през 2002 година - холдинг, който управлява активността на 11 дъщерни сдружения.  

Два мандата е ръководител на регионалното посланичество на Камарата на строителите в България (КСБ), зам.- ръководител на Софийската камара, а от 2022 година е ръководител на Контролния съвет в КСБ. 

Четири са главните целта  за развиването на  Варна  на кандидата за кмет на града от  " Продължаваме промяната – Демократична България " Благомир Коцев.  Това разгласи на конференция през днешния ден самият претендент.

Приоритетите  в програмата на Коцев " Промени Варна " са паркингите в града, пазарите, парковете и прозрачността в ръководството. Кандидатът залага на създаване на нови 3600 паркоместа, възобновяване на пазарите, оформяне на 10 нови парка на правилото " парк във всеки квартал ", бистрота и отчетност за активността на кмета, включваща и четири приемни дни в месеца.

Той добави, че  четирите целта ще бъдат осъществени с осем политики, включващи разнообразни сфери като обучение, опазване на здравето, спорт, просвета и други. Сред решенията за Варна претендентът уточни и основаването на пост на общински омбудсман, привличането на вложения, референдуми по основни въпроси за развиването на града и други.

Партия " Български напредък "  регистрира листа за общински съветници във Варна с 32 претенденти, написа в решението на Общинската изборна комисия, оповестено на уеб страницата ѝ.

Водач на листата е регионалният координатор на партията във Варненска област Диан Драганов. Втори в нея е претендентът на партията за кмет на града Петър Николов.

Листата е: 

1. Диан Иванчев Драганов
2. Петър Йотов Николов
3. Радостин Димитров Димитров
4. Илиян Иванов Карагьозов
5. Наталия Олег Шулика-Фотакиева
6. Димитрина Петрова Иванова
7. Здравка Михайлова Максурова
8. Мартин Красимиров Кучев
9. Милен Иванов Чернев
10. Христинка Добрева Калчева
11. Андрей Радев Иванов
12. Дияна Иванова Веселинова
13. Лъчезар Тодоров Пенчев
14. Женина Лъчезарова Димитрова
15. Красимир Методиев Смилков
16. Лазар Илчев Николов
17. Милен Дойчев Маринов
18. Петър Иванов Николов
19. Веска Иванова Генчева
20. Искрен Цветанов Илиев
21. Десислава Димитрова Барбова
22. Пламен Костадинов Петков
23. Валентина Славова Димитрова
24. Силвия Станчева Железова
25. Владимир Тихомиров Яковов
26. Вилизар Василев Попов
27. Станчо Николов Овчаров
28. Петър Руменов Петров
29. Невена Петрова Димитрова
30. Милен Валентинов Владимиров
31. Димитрина Славчева Трифонова
32. Георги Илиянов Джамбазов

Партия " Воля "   записва листа за общински съветници във Варна с 30 претенденти, написа в решение на Общинската изборна комисия, оповестено на уеб страницата ѝ.

Водач на листата е някогашният заместник-председател на 44-о Народно събрание  Веселин Марешки.

Листата е: 

1. Веселин Найденов Марешки
2. Николай Павлов Почеканов
3. Щериана Валентинова Иванова
4. Симеон Георгиев Найденов
5. Стефан Стоянов Калчев
6. Виолина Димова Дишева-Христова
7. Боряна Любенова Георгиева
8. Стелияна Ивайлова Иванова
9. Антон Василев Стоев
10. Кирил Върбанов Лозанов
11. Теменуга Пенчева Върбанова
12. Дора Стоянова Христова
13. Красен Колев Матев
14. Веселин Йорданов Кунчев
15. Мариела Петрова Ненова
16. Ивелина Марианова Богданова
17. Анита Любенова Копоева
18. Николай Наков Наков
19. Геновева Славова Нецова
20. Катя Величкова Недева
21. Боян Тодоров Тотев
22. Каприел Харутюнов Папазян
23. Александра Александрова Евтимова
24. Веска Спасова Марешка
25. Петър Василев Георгиев
26. Петър Атанасов Атанасов
27. Теодор Минчев Кулев
28. Димитър Радев Димитров
29. Бисер Йошов Атанасов
30. Деница Любомирова Адамова

Партия " Земеделски съюз Александър Стамболийски "   записва цялостна листа от 51 претенденти за общински съветници във Варна, написа в решение на Общинската изборна комисия, оповестено на уеб страницата ѝ.

Листата с претенденти за общински съветници включва:

1. Христо Атанасов Атанасов
2. Красен Гошев Иванов
3. Добромир Йорданов Джиков
4. Тошко Димитров Гяуров
5. Огнян Василев Къчев
6. Емил Димитров Иванов
7. Изабела Цанкова Цветанова
8. Теодор Любомиров Цонов
9. Даниела Генчева Дачева
10. Юлиян Михайлов Николов
11. Даниел Генчев Стоянов
12. Янита Димитрова Димитрова
13. Миглена Стефанова Георгиева
14. Станислав Юлиев Георгиев
15. Светлозар Петров Стоянов
16. Свилен Николаев Николов
17. Радослав Николаев Мавродиев
18. Петър Иванов Кайраков
19. Николай Димитров Петров
20. Цветелина Павлова Николова
21. Милен Величков Великов
22. Анна Христова Атанасова
23. Кристиян Христов Димитров
24. Евгени Кирилов Димитров
25. Златомир Димитров Димитров
26. Иван Николов Добрев
27. Ивелин Йорданов Иванов
28. Христо Станчев Гаев
29. Алдин Русев Михайлов
30. Пролетина Тошкова Суарат
31. Атанас Петров Драков
32. Иван Иванов Емануилов
33. Мирослав Стойчев Кьосев
34. Стеляна Георгиева Николова
35. Ирена Данкова Лефтерова
36. Георги Цанев Господинов
37. Николай Митков Николов
38. Николай Георгиев Колев
39. Антон Михайлов Пашов
40. Данаил Желязков Ангелов
41. Владо Георгиев Тодоров
42. Мариян Светлозаров Георгиев
43. Радослав Желев Митев
44. Калин Любенов Долчинков
45. Диян Кирилов Динков
46. Диян Иванов Кирчев
47. Даринка Иванова Атанасова
48. Венцислав Михайлов Мухтаров
49. Иван Вълчев Иванов
50. Станислав Валериев Целов
51. Кристиан Георгиев Ганчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР